Mobiele kachel

Bla

Mobiele kachel infrarood

Voor extra aangename warmte

Mobiele kachel infrarood kan je overal in huis, kantoor of in industriële werkomgevingen plaatsen. Ideaal als je extra warmte nodig hebt in een koude zone in huis, bij een werkplaats in een loods of bij een bureau in een kantoorruimte.

Met een mobiele radiator ben je flexibel in waar je de losse verwarming neerzet. De bijzet kachel is verplaatsbaar door de handige wielen of middels het stevige handvat aan de bovenkant. De mobiele infraroodverwarming voor woningen staat op elegante voetjes.

Met een bijzet kachel bereik je in een korte tijd hoge temperaturen. Doordat niet de lucht wordt verwarmd, maar direct de objecten en mensen in het stralingsgebied verwarm je op een zuinige manier.

Gratis offerte aanvragen

Infraroodverwarming

Of koop een mobiele infraroodverwarming in onze shop. Snel en professioneel geleverd. Infrarood panelen zijn van Duitse kwaliteit en zuinig in verbruik.

infrarood verwarming energiezuinige straalkachel elektrische kacheltje energiezuinige kachel

De beste mobiele kachel

De beste mobiele kachel maakt gebruik van infraroodstraling. De warmte voelt zeer comfortabel aan. Het ontspant de spieren en verlicht zelfs pijnklachten. Daarnaast bespaar je direct op de energiekosten door de efficiënte en effectieve werking van infrarood.

Garage met mobiele infrarood verwarming

Zuinige mobiele kachel

Een mobiele kachel voor een woning is zeer zuinig in verbruik. Een paneel van 60 x 60 cm met een vermogen van 550 Watt kost 0,55 kWh. Vermenigvuldig het aantal kWh met de gemiddelde elektriciteitsprijs van 0,22 €/kWh. Dan is het verbruik slechts 0,12 euro per uur.

infrarood verwarming losse verwarming bijzetverwarming thermostaat

Duurzame mobiele kachel

Een mobiele kachel infrarood sluit je aan op de elektriciteit. Verwarm de koude zone zonder gebruik te maken van fossiele brandstoffen. Dit kan middels infrarood verwarming in combinatie met groene stroom. Hierdoor stoot je geen CO2 meer uit.

studeerkamer onder bureau verwarming 3

Flexibele mobiele kachel

Een mobiele verwarming met infrarood verwarmt heel nauwkeurig en gericht een zone. Een koude hoek in de woonkamer of de werkplaats in een loods. Eenvoudig te verplaatsen via de wieltjes onder de voet of met het handige handvat.

mobiele infrarood verwarming mobiele verwarming mobiele kachel losse verwarming bijzet kachel 4 elektrische kacheltje bijzetverwarming

Hoe bereken ik het wattage infraroodverwarming

Met deze gegevens kun je berekenen welk wattage benodigd is. Je kan de volgende richtlijnen als leidraad gebruiken bij het bepalen van het benodigde vermogen:

Buiten muren

1

2

3

4

Goede isolatie

55 Watt/m²

65 Watt/m²

75 Watt/m²

85 Watt/m²

Normale isolatie

75 Watt/m²

85 Watt/m²

95 Watt/m²

105 Watt/m²

Slechte isolatie

95 Watt/m²

105 Watt/m²

115 Watt/m²

125 Watt/m²

Werkplaats verwarmen

met mobiele infrarood kachel

Een mobiele infraroodverwarming om een werkplaats te verwarmen in een loods, magazijn of bedrijfshal werkt via de korte golf infraroodstraling. Deze straling is niet gevoelig voor luchtbewegingen. Een industrieel pand is vaak niet goed geïsoleerd.

Zodra je deze ruimte met een convectie bijzetverwarming verwarmt, waait de warme lucht weg. Met een verplaatsbare verwarming infrarood kan je heel gericht een zone of werkplek verwarmen. Ga je naar een andere werkplek, dan neem je de mobiele infraroodverwarming gewoon mee.

mobiele infrarood verwarming mobiele verwarming mobiele kachel losse verwarming bijzetverwarming bijzet kachel 3 elektrische kacheltje
Garage met mobiele infrarood verwarming

Industriële werkomgeving

verwarmen met zuinige mobiele heater

Met veel verlies van warmte en continue toevoer van koude lucht is er eigenlijk maar één goede oplossing voor het verwarmen van een industriële werkplaats. En dat is de met de beste elektrische verwarming met infrarood. Geen luidruchtige en dure luchtblazers. Bovendien het je geen onderhoudskosten met IR stralers.  

Elektrische kachel infrarood warmt heel direct de werkplek op. Door zonegericht een grote hal te verwarmen ben je veel zuiniger uit. Waarom zou je de hele bedrijfshal verwarmen als dat niet nodig is? Dit is zonde van de energie. Infrarood is energiezuinig in verbruik. De stralers hebben een hoge energieconversie van tenminste 93%.

Hoe infraroodstraling werkt

Verwarmt direct de mensen en vaste objecten

Infrarood straling werkt plaatselijk en direct waar jij dat wilt. Infraroodverwarming straalt vrijwel alle korte golf energie uit in het gebied waar het nodig is. De straling van infrarood heaters verwarmt niet de lucht, maar direct de personen en objecten op.

Daardoor kan de warmte ook niet omhoog stijgen of wegdrijven naar steeds weer opengaande deuren. De warmte van de infrarood heaters kan je vergelijken zonnestralen De warmte wordt effectief door je lichaam opgenomen, dit geeft een heerlijk warm gevoel.

Gebruik van stralingswarmte is een effectieve en prettige manier om de ruimte te verwarmen. Wij adviseren altijd om een industriële ruimte te verwarmen met onze infrarood heaters.

infrarood verwarming losse verwarming bijzetverwarming thermostaat

Vraag en antwoord

Mobiele Iinfraroodverwarming
Wat zijn de onderhoudskosten van een mobiele kachel?

Een mobiele kachel met infrarood heeft geen onderhoudskosten. Een infraroodverwarming heeft namelijk geen draaiende onderdelen die kapot kunnen gaan. Je hoeft ook geen jaarlijkse onderhoudsbeurt te geven zoals bij een centrale verwarming. Met een verplaatsbare infraroodkachel geniet je van een onderhoudsvrij leven.

Waarom is een mobiele kachel zuinig in verbruik?

Een mobiele kachel is zuinig in verbruik omdat het niet de lucht verwarmd, maar direct de objecten en mensen in het warmtebereik. De objecten houden de warmte vast en weerkaatsen de stralen ook weer terug de ruimte in. Je voelt van alle kanten de warmte in huis of bij de werkplek. Doordat de objecten de warmte vasthouden, kan je gerust een raam of deur open zetten zonder veel warmteverlies te hebben.

Voor wie is een mobiele kachel geschikt?

De mobiele kachel is geschikt voor personen die aangename warmte willen tegen een zuinig verbruik. Zodra je de infraroodheater aanzet geniet je direct van de intense warmtestralen die jouw lichaam opwarmen. Waar dan ook in huis, kantoor of bij een industriële werkplaats.

Waar plaats je een mobiele kachel in huis?

Een mobiele kachel plaats je in huis waar de warmtebehoefte is. Gebruik de elektrische kachel voor ruimtes die je niet vaak gebruikt of als extra bijverwarming voor de koudere zones in de woning. Bijvoorbeeld bij het bureau, in de garage of op zolder.

Hoe verplaats je een mobiele kachel?

Een mobiele kachel verplaats je eenvoudig door de kachel te verrijden. Er zijn drie uitvoeringen. De eerste is met wieltjes, de tweede is met een handig handvat en de derde staat op elegante voetjes. De laatstgenoemde is voor gebruik in woningen of op kantoor. Op de voetjes monteer je het infraroodpaneel van Ecaros of Welltherm.

Is een mobiele kachel ook buiten te gebruiken?

Ja, mobiele kachel ook voor buiten te gebruiken. Dankzij de IPX5 klasse zijn de korte golf infrarood heaters waterdicht en dus veilig voor buitengebruik. Als terrasverwarming of verwarming van werkplaats buiten. Onze infrarood heaters zijn voorzien van een automatische temperatuur regelaar. Mocht de behuizing van de straler te warm worden, dan slaat deze vanzelf uit.

Welke infrarood mobiele verwarming soorten zijn er?

De infrarood mobiele kachel soorten zijn te onderscheiden met korte en lange golf heaters. De lange golf infraroodstraling is vooral geschikt voor binnen gebruik in woningen en kantoren. Verkrijgbaar in verschillende soorten infrarood panelen. Zoals krijtbord keuken, beeld paneel met eigen foto of spiegel verwarming.

De korte golf mobiele IR stralers zijn geschikt voor industriële panden en terrasverwarming. Deze heaters zijn krachtiger en niet windgevoelig.

Kan ik de mobiele kachel ook gebruiken in vochtige stoffige ruimtes gebruiken?

Ja, je kan onze mobiele kachel ook gebruiken vochtige stoffige ruimtes, zoals ATEX zones. De EHSAFE serie is ’s werelds eerste en enige korte golf infraroodverwarming ontworpen voor ATEX-toepassingen. EHSAFE biedt een hoge warmteafgifte in combinatie met een lage aanschafprijs. Andere ATEX-verwarming werkt door de lucht te verwarmen, terwijl EHSAFE direct warmte levert die ideaal is voor het verwarmen van koude, vochtige en tochtige gebieden.

Losse verwarming Woonkamer energiezuinige kachel

Mobiele IR panelen voor woningen

Extra warmte voor de koudere plekken in huis

Met een mobiele kachel kan je in huis de koudere zones verwarmen. Bijvoorbeeld bij het bureau in de woonkamer of in de hobbyruimte. Maar ook beneden in de kelder als je daar aan het klussen bent, in de garage of de logeerkamer.

De mogelijkheden met mobiele elektrische radiator panelen zijn groot. De panelen zijn verkrijgbaar in diverse formaten, vermogen en uitvoeringen. Je kan bijvoorbeeld een foto op het paneel laten drukken of kies voor een mooie RAL kleur. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Mobiele infraroodverwarming

Bijna alles is mogelijk, vraag nu een offerte aan