Mobiele elektrische radiator

Bla

Extra mobiele elektrische radiator

zorgt direct voor aangename werkplaats verwarming

Een extra mobiele elektrische radiator met infrarood warmtestralen zorgen voor een directe werkplek verwarming. Ideaal voor het verwarmen van een werkplaats in een garage, bedrijfshal of loods. Werkplaats wil je het liefst verwarmen met een laag verbruik.

Een zuinige en duurzame oplossing voor het verwarmen van de werkplaats is door middel van infrarood straling. Infrarood verwarming is namelijk heel efficiënt en effectief in verbruik. En heeft bovendien een groot warmtebereik.

De beste oplossing voor de werkplaats te verwarmen in een industriële omgeving is met de korte golf mobiele infraroodverwarming. Allereerst heb je instant warmte en daarnaast verwarmt je alleen de zone waar dat nodig is.

Door zone gericht te verwarmen, gaat er aanzienlijk minder warmte verloren. Hiermee bespaar je direct op de energiekosten. Bovendien heeft een infrarood heater geen onderhoud nodig. 

Gratis offerte aanvragen

Infraroodverwarming

Of koop een mobiele infraroodverwarming in onze shop. Snel en professioneel geleverd. Infrarood panelen zijn van Duitse kwaliteit en zuinig in verbruik.

Losse verwarming Woonkamer energiezuinige kachel

De beste mobiele elektrische radiator

De beste mobiele elektrische radiator gebruikt de zuinige infrarood straling. Voor industriële panden wordt de korte golf infrarood straling ingezet. Deze herken je aan het zichtbare licht dat de emitters uitstralen. Daarom heten ze ook wel heldere emitters of heldere stralers. Ze zijn zeer krachtig.

infrarood verwarming losse verwarming bijzetverwarming thermostaat

Zuinige mobiele elektrische radiator

Een mobiele elektrische radiator infrarood met een vermogen van 2000 W kost 2 kWh. Vermenigvuldig het aantal kWh met de gemiddelde elektriciteitsprijs van 0,22 €/kWh. Dan is het verbruik 0,44 euro per uur. Dit is zeer zuinig voor het verwarmen van een loods of hal.

Infraroodverwarming art studio 2

Duurzame mobiele elektrische radiator

Met infrarood mobiele elektrische radiator bespaar je direct op energieverbruik. Je hebt geen onderhoud- en installatiekosten. Onze infraroodstralers zijn zuinig, duurzaam en storingsvrij. Je hebt daarom de investering al snel terug verdiend. Geen CO2 uitstoot met groene stroom.

Kantoor infrarood verwarming 2

Zone gerichte mobiele elektrische radiator

Een mobiele elektrische radiator met infrarood verwarmt heel nauwkeurig en gericht een zone. Een kille garage, kelder of werkplaats in een magazijn. Eenvoudig te verplaatsen via de wieltjes onder de voet of met stevig handvat aan de bovenkant. Op meerdere plekken inzetbaar.

werkplaats mobiele verwarming 2

Hoe bereken ik het wattage infraroodverwarming

Met deze gegevens kun je berekenen welk wattage benodigd is. Je kan de volgende richtlijnen als leidraad gebruiken bij het bepalen van het benodigde vermogen:

Buiten muren

1

2

3

4

Goede isolatie

55 Watt/m²

65 Watt/m²

75 Watt/m²

85 Watt/m²

Normale isolatie

75 Watt/m²

85 Watt/m²

95 Watt/m²

105 Watt/m²

Slechte isolatie

95 Watt/m²

105 Watt/m²

115 Watt/m²

125 Watt/m²

Infrarood verwarming mobiel werkt

en waarom traditionele verwarming niet werkt

Traditionele verwarming in een werkplaats werkt niet goed, omdat deze industriële ruimtes niet goed zijn geïsoleerd. Daarnaast zijn de ruimtes groot en ook hoog. Een grote bedrijfshal verwarmen middels luchtverwarming is een kostbare aangelegenheid. Vaak zijn grote hallen, schuur of garage niet goed geïsoleerd, waardoor de warme lucht snel naar buiten ontsnapt.

Voordat je een grote bedrijfshal hebt voorzien van warmte, staat de verwarming lang aan. De grootte van de ruimte werkt hierbij niet in zijn voordeel. Behalve dat warme lucht naar het plafond stijgt, verdwijnt ook een groot deel van de warmte verdwijnen via opengaande deuren.

Tevens ontsnapt de warme lucht door de kieren en gaten van de hal. Bij een werkplaats of garage is het heel gebruikelijk dat er geregeld deuren open en dicht gaan. Concluderend duurt het daardoor vaak uren of dagen om de temperatuur op het gewenste niveau te krijgen. Dat is niet erg kosten effectief.

mobiele infrarood verwarming
Garage met mobiele infrarood verwarming

Hoe infrarood warmtestraling werkt

De korte golf infraroodstraling werkt direct

Infraroodpanelen zijn zuiniger dan traditionele verwarming zoals een CV systeem of gasheaters. De korte golf infraroodstraling verwarmt niet de lucht, maar de objecten en personen. De objecten, zoals de vloer, wanden, werkbanken en apparatuur houden de warmte lang vast. Naast dat ze de warmte vasthouden weerkaatsen ze de infrarood stralen.

Elektrische infrarood verwarming heeft overigens een vergelijkbare golflengte als infrarood warmtelampen. Zodoende kan de warmte direct worden gericht op de plek waar je deze hebben wilt. Dat geeft een comfortabel en natuurlijk gevoel. Je kan het vergelijken met een raam waardoor de zon naar binnen schijnt. De zon verwarmt alle objecten in de ruimte zonder luchtverplaatsing.

De voordelen van IR warmte

Velen voordelen met infraroodstraling

– Geen opwarmtijd maar direct volledig vermogen
– Lage bedrijfskosten door energie besparing
– Grote betrouwbaarheid
– Eenvoudig te regelen en aan te sturen
– Zuinig lokaal verwarmen
– Eenvoudig te monteren
– Geen onderhoud
– Te combineren met zonnepanelen
– Mobiele werkplaats verwarming
– Gerichte zone verwarming

Mobiele infrarood verwarming fotostudio energiezuinige straalkachel elektrische kacheltje

Vraag en antwoord

Mobiele Iinfraroodverwarming
Wat is de levensduur van een mobiele elektrische radiator infrarood element?

De levensduur van een infrarood element van een mobiele elektrische radiator is 5 tot 7 duizend uur. Dit bij een volledige output op vol vermogen. Wanneer je de elektrische bijverwarming regelt met onze Energy comfort controller gaan ze aanzienlijk langer mee. Onze infrarood warmtestralers zijn meer dan 93% efficiënt in het omzetten van energie in warmte. Dit is een extreem hoog niveau van energie conversie.

Waarom is een mobiele elektrische radiator handig?

Een mobiele elektrische radiator is handig omdat je deze neerzet waar de warmtebehoefte is. Het flexibele paneel heeft een stevige voet, zodat je de kachel overal kan plaatsen. Ook beschikbaar op wieltjes, zodat de elektrische kachel makkelijk te verplaatsen is.

Voor wie is een mobiele elektrische radiator geschikt?

De mobiele elektrische radiator met infrarood is geschikt voor personen die aangename warmte willen tegen een zuinig verbruik. En daarbij ook duurzaam verwarmen. In combinatie met groene stroom stoot je namelijk geen CO2 uit. Zodra je de heater aanzet geniet je van de intense warmtestralen die jouw lichaam opwarmen.

Waar kan ik een mobiele elektrische radiator neerzetten?

Een mobiele elektrische radiator kan je overal neerzetten waar warmte benodigd is. Plaats deze naast je bureau voor extra warme benen en voeten. Bij een fotoshoot zodat de modellen het niet koud krijgen. Bij de inpaktafels van een magazijn zodat het personeel het niet koud heeft. Bij de kassa van een winkel. Er zijn tal van mogelijkheden te bedenken. Het enige wat je nodig hebt is een aansluiting op de elektra.

Hoe regel ik de temperatuur van een mobiele elektrische radiator?

Je regelt de temperatuur van een mobiele elektrische radiator via de thermostaat. Middels een slimme stekker kan je deze ook bedienen via de app op je smartphone.

Is een mobiele elektrische radiator veilig buiten te gebruiken?

Ja, een mobiele elektrische radiator met infrarood is veilig buiten te gebruiken. Dankzij de IPX5 klasse zijn de infrarood heaters waterdicht en dus veilig voor buitengebruik. Als terrasverwarming of verwarming van werkplaat buiten. Onze infrarood heaters zijn voorzien van een automatische temperatuur regelaar. Mocht de behuizing van de straler te warm worden, dan slaat deze vanzelf uit.

Welke mobiele elektrische radiator soorten zijn er?

Er zijn verschillende mobiele elektrische radiator soorten. Er bestaan verschillende modellen bijverwarming. Denk maar aan blazers, keramische kachels, oliegevulde radiator, elektrische convector, elektrische verwarming, stralers en infrarood verwarming.

De infrarood heaters zijn onder te verdelen in twee soorten, namelijk de korte en lange golf heaters. De lange golf infraroodstraling is vooral geschikt voor binnen gebruik in woningen en kantoren. Verkrijgbaar in verschillende soorten infrarood panelen. Zoals krijtbord keuken, beeld paneel met eigen foto of spiegel verwarming.

De korte golf mobiele IR stralers zijn geschikt voor industriële panden en terrasverwarming. Het apparaat is eenvoudig neer te zetten in kleine ruimtes en grote ruimtes. Daar waar de warmte gewenst is.

Kan ik de mobiele elektrische radiator gebruiken in vochtige stoffige ruimtes?

Ja, je kan onze mobiele elektrische radiator gebruiken in vochtige stoffige ruimtes, zoals ATEX zones. De EHSAFE serie is ’s werelds eerste en enige korte golf infraroodverwarming ontworpen voor ATEX-toepassingen. EHSAFE biedt een hoge warmteafgifte in combinatie met een lage aanschafprijs. Andere ATEX-verwarming werkt door de lucht te verwarmen, terwijl EHSAFE direct warmte levert die ideaal is voor het verwarmen van koude, vochtige en tochtige gebieden.

Mobiele kachel kantoor en thuis

Groot assortiment mobiele elektrische radiator

Voor consumenten en zakelijke gebruikers

Mobiele infraroodverwarming heeft een ruim assortiment van mobiele elektrische verwarmingstoestellen welke gebruik maken van infraroodstraling. De bijzetverwarming zorgt voor extra warmte in huis naast bijvoorbeeld de centrale verwarming.

Mobiele verwarming infrarood is ook zeer geschikt voor het verwarmen van industriële panden en utilitaire gebouwen. Verkrijgbaar in verschillende wattages van zowel 2000 watt als hoger. Benieuwd naar de mogelijkheden voor bij jou thuis of in jouw industrieel pand? Neem contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Mobiele infraroodverwarming

Bijna alles is mogelijk, vraag nu een offerte aan