Elektrische kacheltje

Bla

Zuinig elektrische kacheltje

zorgt voor extra warmte bij bureau of werkplek

Een zuinig elektrische kacheltje geeft jou extra warmte wanneer je dat wenst. Als bijverwarming in de studeerkamer, bij je bureau of in de hobbyruimte. Maar ook voor in de kelder of op het terras. Extra warmte bij industriële werkplaatsen zoals in loodsen, magazijnen, bedrijfshallen en garages.

Met een klein handig en mobiele elektrische kachel heb je het nooit meer koud. Je creëert daarmee een aangename en warme werkomgeving. Een mobiele infrarood verwarming is verkrijgbaar op een standaard met wielen of met een stevig handvat zodat je het makkelijk kan optillen. De bijverwarmingen voor woningen worden geleverd als een infrarood paneel.

Gratis offerte aanvragen

Infraroodverwarming

Of koop een mobiele infraroodverwarming in onze shop. Snel en professioneel geleverd. Infrarood panelen zijn van Duitse kwaliteit en zuinig in verbruik.

Mobiele kachel kantoor en thuis

Beste elektrische kacheltje

Met een elektrische kacheltje met infrarood kan je heel gericht een koude zone of werkplaats verwarmen. Het verwarmt namelijk niet de lucht, maar direct de mensen en vaste objecten. De korte golf straler heeft geen opwarmtijd en is niet windgevoelig. Instant en heerlijke warmte.

werkplaats mobiele verwarming 2

Zuinige elektrische kacheltje

Met een elektrische kacheltje infrarood bespaar je al snel tussen de 30 en 50% op de verwarmingskosten ten aanzien van een conventionele kachel. Het zet tenminste 93% van de energie om in infrarood warmte. Je behaalt een hoog rendement en geniet van directe warmte.

studeerkamer mobiele verwarming elektrische kacheltje elektrische kachel 2

Duurzame elektrische kacheltje

Er zijn zeer veel soorten elektrische kacheltjes op de markt. Niet alle toestellen zijn even duurzaam. De elektrische kachel met infrarood straling is zeer duurzaam. Je stoot geen CO2 uit. Bovendien maak je geen gebruik van de fossiele brandstoffen.

Mobiele infrarood verwarming fotostudio energiezuinige straalkachel elektrische kacheltje

Krachtig elektrische kacheltje

Elektrische kacheltje met infrarood werkt met de krachtige en gezonde infraroodstralen. Zodra de stralen je huid raken voel je een heerlijke warme gloed door je lichaam. Je hebt maar weinig energie nodig om het comfortabel warm te hebben.

Kantoor infrarood verwarming 2

Hoe bereken ik het wattage infraroodverwarming

Met deze gegevens kun je berekenen welk wattage benodigd is. Je kan de volgende richtlijnen als leidraad gebruiken bij het bepalen van het benodigde vermogen:

Buiten muren

1

2

3

4

Goede isolatie

55 Watt/m²

65 Watt/m²

75 Watt/m²

85 Watt/m²

Normale isolatie

75 Watt/m²

85 Watt/m²

95 Watt/m²

105 Watt/m²

Slechte isolatie

95 Watt/m²

105 Watt/m²

115 Watt/m²

125 Watt/m²

Mobiele Infrarood kacheltjes

met gezonde infraroodstraling

De elektrische kacheltjes van Mobiele infraroodverwarming werken met zuinige en gezonde infraroodstraling. Infrarood werkt anders dan een convector kachel, waarbij de lucht wordt verwarmd. Niet de lucht, maar de objecten en mensen worden direct verwarmd. Je kan het vergelijken met de stralingswarmte van de zon, maar dan zonder de schadelijke uv-straling.

Infrarood straling wordt ook gebruik bij warmte therapie, het heeft namelijk een therapeutische werking op ons lichaam. Spieren ontspannen, pijnklachten verminderen zoals reumapijnen en de bloedsdoorstroming verbetert. Bovendien heb je geen luchtcirculatie tijdens het verwarmen, waardoor er geen stofdeeltjes in de lucht zweven. Gezonde infrarood warmte.

infrarood verwarming energiezuinige straalkachel elektrische kacheltje energiezuinige kachel
Garage met mobiele infrarood verwarming

De verschillende infraroodstraling

korte golf en lange golf

Elektrische infrarood kachel heeft verschillende infrarood golven, de lange en korte golf. De korte golf wordt vaak toegepast bij industriële omgevingen en als terrasverwarming. In een magazijn of loods is vaak geen goede isolatie, wanneer je deze ruimte verwarmd met lucht waait het direct naar buiten. Korte golf IR-A straling is niet windgevoelig. Je kan iedere ruimte snel en direct verwarmen met een bijzetverwarming of mobiele infraroodverwarming.

De lange golf infraroodstraling, ook wel donkerstralers genoemd, hebben een bereik boven 3000 nm. Deze lange golf wordt door veel moderne apparaten gebruikt, zo ook door onze infrarood panelen. De stralen raken de huid, maar dringen niet door. Lange golf IR-C straling is bijzonder geschikt voor het verwarmen van woonruimtes en utilitaire gebouwen.

Elektrische infrarood kacheltje

voor woonruimtes of kantoren

Een mobiele elektrische radiator infrarood is heel goed inzetbaar als bijzetverwarming. Het kan heel gericht een zone of koude plek verwarmen. Bijvoorbeeld een koude hoek in de kamer, onder het bureau of in kantoortuinen voor collega’s die extra warmte willen hebben.

Met de zuinige bureau verwarming van Mobiele infraroodverwarming ben je in drie stappen verlost van koude benen en voeten onder het bureau. Bijzonder geschikt voor jouw thuiswerkplek, voor winkels bij de kassa en op kantoren.

Het infrarood bureaupaneel heeft een afmeting van 60×30 cm en is slechts 0,5 cm dik. Het slanke warmtepaneel is 150 watt en kan eenvoudig een elektrische kacheltje van 2000 watt vervangen. Het verbruik is laag, zo’n 3 eurocent/per uur.

mobiele verwarming studio bijzet kachel

Vraag en antwoord

Wat is een elektrische kacheltje?

Een elektrische kacheltje is een verwarming welke je inzet als bijverwarming in jouw woning of bedrijfspand. Het werkt via elektriciteit, waarbij de energie wordt omgezet in infraroodwarmte. Het is de meest duurzame en zuinige manier van verwarmen. Gasloos en CO2 neutraal met groene stroom.

Waarom een elektrische kacheltje als bijverwarming?

Een elektrische kacheltje als bijverwarming is zeer geschikt om een koude zone in huis, kantoor of industrieel pand te verwarmen. Het is een mobiele verwarming welke je eenvoudig op een plek zet waar de warmte gewenst is. Het enige wat je nodig hebt is een aansluiting op de elektra. Zeer zuinig en duurzaam in verbruik.

Voor wie is een elektrische kacheltje geschikt?

Een elektrische kacheltje is voor iedereen geschikt die extra warmte nodig heeft in huis, kantoor of op het werk. Doordat de heater eenvoudig te verplaatsen is middels een handvat of een staander op wielen, kan je deze neerzetten waar jij de warmte wenst.

Waar plaats je een elektrische kacheltje?

Een elektrische kacheltje plaats je bij de werk- of zitplek waar extra warmte nodig is. Bij je bureau of bij een werkplek in een magazijn of loods. De infraroodheaters voor industrieel gebruik zijn zeer makkelijk te verplaatsen middels het handige handvat. Ook zijn er mobiele staanders op wielen verkrijgbaar. De korte golf infraroodstralers plaats je op een afstand van 2 tot 3 meter van de werkplek. Voor de lange golf mobiele verwarming kan je deze binnen 1 tot 3 meter plaatsen.

Hoe lang is de levensduur van een elektrische kacheltje?

De levensduur van een hoge kwaliteit elektrische kacheltje met infrarood is zeer lang. De heaters van Mobiele infraroodverwarming hebben een levensduur tussen de 25 en 30 jaar. De infrarood verwarming behoeft geen onderhoud, dus reken je winst maar uit over deze periode.

Is er een elektrische kacheltje verkrijgbaar voor bij het bureau?

Ja, er is zeker een elektrische kacheltje verkrijgbaar om jouw bureau te verwarmen. Dit zijn de speciale bureau infraroodpanelen van Mobiele infraroodverwarming. Een bureaupaneel breng je eenvoudig aan met de plakstrip aan de achterzijde. Na verwijdering van de plakstrip druk je de verwarming op de juiste plaats. Dit kan onder het bureaublad zijn of aan de zijkant van de ladekast die onder het werkblad staat.

Met de traploos instelbare regeling kan de temperatuur van het fiberpaneel worden ingesteld tot maximaal 70 graden Celsius. Omdat er geen spraken is van luchtverplaatsing heb je geen last van een hinderlijke trek onder het bureau. De afmeting van het infrarood bureaupaneel is 60×30 cm en het is slechts 0,5 cm dik.

Welke soorten elektrische kacheltje zijn verkrijgbaar?

Er zijn vele soorten elektrische kacheltje verkrijgbaar. Er wordt onderscheid gemaakt tussen convectie warmte en infrarood warmte. De elektrische verwarmingen van Mobiele infraroodverwarming werken allemaal met de zuinige en duurzame infrarood straling. Deze verwarmt direct de zone of werkplek waar de warmte gewenst is.

Kan ik een elektrische kacheltje in een vochtige ruimte gebruiken?

Ja, je kan een elektrische kacheltje in een vochtige ruimte gebruiken, mits deze is voorzien van een IPX4 klasse of hoger. Dit betekent dat ze spatwaterdicht zijn en dus veilig te gebruiken zijn in bijvoorbeeld de badkamer. Met een IPX5 klasse is de heater waterdicht, zoals onze terrasverwarmingen.

mobiele infrarood verwarming

mobiele verwarmingstoestellen

voor bedrijven

De mobiele elektrische verarmingstoestellen voor bedrijven geven een aangename sterke infraroodwarmte af. Het is bijvoorbeeld zeer goed te gebruiken in grote ruimtes die moeilijk te verwarmen zijn. Zoals een foto of filmstudio.

Vanwege de hoge plafonds in magazijnen of loodsen, komt infrarood verwarming zeer goed van pas. Niet de lucht wordt verwarmd, maar direct de objecten. Iedereen weet dat warme lucht eerst stijgt, voordat deze beneden is, ben je vele uren en hoge kosten verder.

Met infrarood worden de muren, vloer en andere vaste voorwerpen direct verwarmd. Het voordeel is dat je met een losse verwarming infrarood heel gericht een zone kan verwarmen. 

Mobiele infraroodverwarming

Bijna alles is mogelijk, vraag nu een offerte aan