Bijzetverwarming

Bla

Bijzetverwarming infrarood

Zorgt voor directe en aangename warmte

Een bijzetverwarming zorgt voor extra warmte in ruimtes waar dat nodig is. In huis kan dit zijn een badkamer, keuken, slaapkamer of woonkamer. Maar ook voor op kantoor bij het bureau en in een magazijn of loods bij de werkplekken.

Er zijn veel verschillende modellen bijzetverwarming. Denk maar aan blazers, keramische verwarming, olieradiators en mobiele infraroodverwarming. Welke bijverwarming kies je? Het verschil lig vooral in de verwarmingssnelheid en de manier waarop ze een ruimte naar een aangename temperatuur brengen.

Wil je een bijzetverwarming die stil, geurloos en snel werkt? Dan kies je voor infrarood verwarming mobiel. Mensen met gevoelige luchtwegen kiezen voor een mobiele verwarming met infrarood. Dit is de enige elektrische verwarming die niet warme lucht circuleert, maar direct de objecten en mensen verwarmd.

Gratis offerte aanvragen

Infraroodverwarming

Of koop een mobiele infraroodverwarming in onze shop. Snel en professioneel geleverd. Infrarood panelen zijn van Duitse kwaliteit en zuinig in verbruik.

infrarood verwarming losse verwarming bijzetverwarming thermostaat

De beste bijzetverwarming

De beste bijzetverwarming maakt gebruik van infrarood straling. Deze warmte voelt erg aangenaam aan. Het ontspant de spieren en verlicht zelfs pijnklachten. Daarnaast bespaar je direct op de energiekosten door de efficiënte en effectieve werking van IR.

Kantoor infrarood verwarming 2

Zuinige bijzetverwarming

Een infrarood bijzetverwarming met een vermogen van 2000 W kost 2 kWh. Vermenigvuldig het aantal kWh met de gemiddelde elektriciteitsprijs van 0,22 €/kWh. Dan is het verbruik 0,44 euro per uur. Dit is zeer zuinig voor het verwarmen van een loods  of garage.

industriehal mobiele verwarming energiezuinige straalkachel 2

Duurzame bijzetverwarming

Een mobiele bijzetverwarming sluit je aan op de elektriciteit. Verwarm de koude zone zonder gebruik te maken van fossiele brandstoffen. Dit kan middels infrarood verwarming in combinatie met groene stroom. Hierdoor stoot je geen CO2 meer uit.

 

Losse verwarming Woonkamer energiezuinige kachel

Mobiele bijzetverwarming

Een elektrische bijzetverwarming met infrarood verwarmt heel nauwkeurig en gericht een zone. Een koude hoek in de woonkamer of de werkplaats in een garage. Eenvoudig te verplaatsen via de wieltjes onder de voet of met het handige handvat.

Mobiele infrarood verwarming fotostudio energiezuinige straalkachel elektrische kacheltje

Hoe bereken ik het wattage infraroodverwarming

Met deze gegevens kun je berekenen welk wattage benodigd is. Je kan de volgende richtlijnen als leidraad gebruiken bij het bepalen van het benodigde vermogen:

Buiten muren

1

2

3

4

Goede isolatie

55 Watt/m²

65 Watt/m²

75 Watt/m²

85 Watt/m²

Normale isolatie

75 Watt/m²

85 Watt/m²

95 Watt/m²

105 Watt/m²

Slechte isolatie

95 Watt/m²

105 Watt/m²

115 Watt/m²

125 Watt/m²

Elektrische infrarood straler

Geurloos, geruisloos en directe warmte

Een elektrisch kacheltje met infrarood biedt talrijke voordelen omdat deze geen warme lucht uitblaast. Je hebt nooit last van geur, stof, luchtverplaatsing of strepen op de muur. En hij ontvochtigt de lucht niet. Een extra voordeel infraroodstralers werken geruisloos. Ze zijn ideaal om in een kleine of middelgrote ruimte te plaatsen.

Wil je graag een IR straler in een grote ruimte zetten? Kies dan voor de combinatie van een hybride mobiele infraroodverwarming met lange golf infraroodstraling en convectiewarmte. Voor industriële omgevingen raden wij de krachtige korte golf infraroodheaters aan. Deze geven instant warmte en lopen op tot temperaturen tussen de 300 en 750 graden Celsius.

Infraroodverwarming art studio 2
mobiele infrarood verwarming mobiele verwarming mobiele kachel losse verwarming bijzet kachel 4 elektrische kacheltje bijzetverwarming

Korte infraroodgolf bijzetverwarming

Ideaal voor industriële panden

De korte infrarood golf bijzetverwarming geeft direct warmte. Zodra je de elektrische kachel aanzet voel je de heerlijke intense warmte op je lichaam. Het verwarmt direct de objecten en mensen in het stralingsgebied. De objecten houden de warmte langs vast. Bovendien weerkaatsen de IR stralen op bijna alles. Waardoor je van alle kanten de warmte voelt.

Kort golf infraroodstraling is niet gevoelig voor luchtbewegingen en daarom uitermate geschikt voor gebruik in niet goed geïsoleerde ruimtes, zoals garage, loods of bedrijfshal. Je kan ook heel gericht een werkplaats verwarmen, waardoor je veel energie bespaart. Waarom zou je hele bedrijfshal verhitten als dat niet nodig is? Zuinig en duurzaam in verbruik.

Moderne infrarood verwarming

Directe verwarming van mensen en voorwerpen

Mobiele infraroodverwarming werkt plaatselijk en direct waar jij dat wilt. Infraroodheaters stralen vrijwel alle korte golf energie uit in het gebied waar het nodig is. De straling van infrarood heaters verwarmt niet de lucht, maar personen of vaste voorwerpen.

Daardoor kan de warmte ook niet omhoog stijgen of wegdrijven naar steeds weer opengaande deuren bij industriële werkplaatsen, zoals een loods of magazijn. De warmte via infrarood heaters kan je vergelijken met hoe de zon de mensen opwarmt.

De warmtestraling wordt effectief door ons lichaam opgenomen, dit geeft een heerlijk warm gevoel. Gebruik van stralingswarmte is een effectieve en efficiënte manier om de ruimte te verhitten. Een industrieel pand verwarm je daarom altijd met onze korte golf IR stralers.

infrarood verwarming losse verwarming bijzetverwarming thermostaat

Vraag en antwoord

Mobiele Iinfraroodverwarming
Wat zijn de onderhoudskosten van een bijzetverwarming?

Een bijzetverwarming met infrarood heeft geen onderhoudskosten. Een infraroodverwarming heeft namelijk geen draaiende onderdelen die kapot kunnen gaan. Je hoeft ook geen jaarlijkse onderhoudsbeurt te geven zoals bij een centrale verwarming. Met een verplaatsbare infrarood kachel geniet je daarom van een onderhoudsvrij leven.

Waarom is een infrarood bijzetverwarming zuinig in verbruik?

Een bijzetverwarming is zuinig in verbruik omdat het niet de lucht verwarmd, maar direct de objecten en mensen in het warmtebereik. De objecten houden de warmte vast en weerkaatsen de stralen ook weer terug de ruimte in. Je voelt van alle kanten de warmte in huis of bij de werkplek. Doordat de objecten de warmte vasthouden, kan je gerust een raam of deur open zetten zonder veel warmteverlies te hebben.

Voor wie is een bijzetverwarming geschikt?

De bijzetverwarming met infrarood is geschikt voor personen die een zone of kamer willen bijverwarmen. Met daarbij gezonde warmte tegen een zuinig verbruik. Zodra je de heater aanzet geniet je van de intense warmtestralen die jouw lichaam opwarmen. Waar dan ook in huis, kantoor of op het werk.

Waar plaats je een bijzetverwarming?

Een bijzetverwarming plaats je in ruimtes waar je extra warmte wilt. Je kan het inzetten als bijverwarming in het huidige systeem, zoals een centrale verwarming. Bijvoorbeeld bij het bureau. Voor industriële panden plaats je de energiezuinige bijzetverwarming bij de werkplekken waar het personeel aan het werk is. Je hebt geen dure luchtblazers meer nodig met de krachtig infrarood heaters met korte golfstraling.

Hoe warm wordt een bijzetverwarming infrarood?

Een infrarood bijzetverwarming voor industrieel gebruik wordt tussen de 300 en 750 graden Celsius. Een losse infraroodverwarming voor woningen wordt tussen de 85 en 120 graden.

Is bijzetverwarming ook veilig buiten te gebruiken?

Ja, een bijzetverwarming is veilig buiten te gebruiken. Dankzij de IPX5 klasse zijn de infrarood heaters waterdicht en dus veilig voor buitengebruik. Als terrasverwarming of heaters van werkplaatsen buiten. Onze infrarood heaters zijn voorzien van een automatische temperatuur regelaar. Mocht de behuizing van de straler te warm worden, dan slaat deze vanzelf uit.

Welke soorten bijzetverwarming zijn er?

De soorten bijzetverwarming zijn te onderscheiden met korte en lange golf infrarood heaters. De lange golf infraroodstraling is vooral geschikt voor binnen gebruik in woningen en kantoren. Verkrijgbaar in verschillende soorten infrarood panelen. Zoals krijtbord keuken, beeld paneel met eigen foto of spiegel verwarming.

De korte golf mobiele IR stralers zijn geschikt voor industriële panden en terrasverwarming. Verkrijgbaar met een hoger wattage zoals 1500 W of 2000 W.

Beide soorten bijverwarming zorgen ervoor dat de ruimte snel warm is. Gezonde en aangename warmte voor de koude dagen en koudere momenten.

Kan ik bijzetverwarming gebruiken in een ATEX zone?

Ja, je kan onze infrarood bijzetverwarming gebruiken in een ATEX zone. De EHSAFE serie is ’s werelds eerste en enige korte golf infraroodverwarming ontworpen voor ATEX-toepassingen. EHSAFE biedt een hoge warmteafgifte in combinatie met een lage aanschafprijs. Andere ATEX-verwarming werkt door de lucht te verwarmen, terwijl EHSAFE direct warmte levert die ideaal is voor het verwarmen van koude, vochtige en tochtige gebieden.

mobiele infrarood verwarming mobiele verwarming mobiele kachel losse verwarming bijzet kachel industrie bijzetverwarming

Mobiele bijzetverwarming woningen

Extra aangename warmte in huis

Met een mobiele bijzet kachel verwarm je eenvoudig, snel en energiezuinig de koudere zones in een woning. Bijvoorbeeld in de werkkamer of in serre. Maar ook in de kelder, garage of een koude hoek in de woonkamer.

De mogelijkheden voor het verwarmen met een mobiele elektrische radiator zijn groot. De infraroodpanelen zijn verkrijgbaar in diverse formaten, vermogens en uitvoeringen. Je kan bijvoorbeeld een foto op het paneel laten drukken of kies voor een mooie RAL kleur.

Vraag ons naar de infrarood oplossingen voor jouw woning, kantoor of industrieel pand. Of kom een keer langs in één van onze showrooms waar veel infrarood heaters al werkend zijn opgesteld.

Mobiele infraroodverwarming

Bijna alles is mogelijk, vraag nu een offerte aan