Bijzet kachel

Bla

Bijzet kachel infrarood

Extra warmte met een zuinige elektrische infrarood verwarming

Een bijzet kachel infrarood zorgt voor extra warmte tijdens koude winterse dagen. Je kan de mobiele radiatornaast het huidige verwarmingssysteem gebruiken. Het infraroodpaneel staat op een stevige voet zodat er geen omvalgevaar is.

Er zijn verschillende soorten bijzetverwarming te koop, zoals een keramische kachel, elektrische kachels, elektrische radiator en infrarood verwarming. Behalve de infrarood heater verwarmen de andere kachels de lucht. Vaak duurt het lang voordat de ruimte warm is.

Met een elektrische kachel van Mobiele infraroodverwarming heb je geen last van luchtcirculatie. Het verwarmt namelijk direct de mensen en objecten. Ook in ruimtes waar veel tocht is, zoals een werkplaats in een loods, is eenvoudig te verwarmen met infrarood. Infraroodstraling is namelijk niet gevoelig voor wind of tocht.

Gratis offerte aanvragen

Infraroodverwarming

Of koop een mobiele infraroodverwarming in onze shop. Snel en professioneel geleverd. Infrarood panelen zijn van Duitse kwaliteit en zuinig in verbruik.

studeerkamer onder bureau verwarming 3

De beste bijzet kachel

De beste bijzet kachel maakt gebruik van infrarood straling. Deze warmte voelt erg aangenaam aan. Het ontspant de spieren en verlicht gewrichtsklachten. Vooral reuma patiënten en mensen met een allergie hebben extra baat bij infraroodwarmte.

Kantoor infrarood verwarming 2

Zuinige bijzet kachel

Een infrarood bijzet kachel van 60 x 60 cm met een vermogen van 550 Watt kost 0,55 kWh. Vermenigvuldig het aantal kWh met de gemiddelde elektriciteitsprijs van 0,22 €/kWh. Dan is het verbruik 0,12 euro per uur. Zuinig bijverwarmen met infraroodstraling.

studeerkamer mobiele verwarming elektrische kacheltje elektrische kachel 2

Duurzame bijzet kachel

Een mobiele bijzet kachel sluit je aan op de elektriciteit. Verwarm de koude zone zonder gebruik te maken van fossiele brandstoffen. Dit kan middels infrarood verwarming in combinatie met groene stroom. Hierdoor stoot je geen CO2 meer uit.

werkplaats mobiele verwarming 2

Flexibele bijzet kachel

Een elektrische bijzet kachel met infrarood verwarmt heel nauwkeurig en gericht een zone. Een koude hoek in de woonkamer of de werkplaats in een garage. Eenvoudig te verplaatsen via de wieltjes onder de voet of met het handige handvat.

woonkamer mobiele 2

Hoe bereken ik het wattage infraroodverwarming

Met deze gegevens kun je berekenen welk wattage benodigd is. Je kan de volgende richtlijnen als leidraad gebruiken bij het bepalen van het benodigde vermogen:

Buiten muren

1

2

3

4

Goede isolatie

55 Watt/m²

65 Watt/m²

75 Watt/m²

85 Watt/m²

Normale isolatie

75 Watt/m²

85 Watt/m²

95 Watt/m²

105 Watt/m²

Slechte isolatie

95 Watt/m²

105 Watt/m²

115 Watt/m²

125 Watt/m²

Garage met mobiele infrarood verwarming

Infrarood werking

Hoe verwarmen met infrarood in zijn werk gaat

Verwarmen met infraroodstraling werkt anders dan een conventionele verwarming, waarbij de lucht wordt verwarmd. Door de warme luchtstroom in krijg je het warm. De elektrische infrarood verwarming werkt ander, deze werkt volgens het principe van de zon. Hoe de zonnestralen ons verwarmen, warmt de infrarood stralen de objecten in de ruimte op.

Infrarood heaters stralen een lange golf of korte golf infrarood uit. De lange golf wordt voornamelijk binnenshuis gebruikt en de korte golf in industriële panden en buitenshuis, zoals terrasverwarming. De infrarode straling zijn gelijk aan de zonnestralen, maar dan zonder de schadelijke UV-stralen.

Je voelt direct de warme infraroodstralen op je huid, waardoor je een aangenaam warm gevoel ervaart. De objecten in de ruimte slaan de warmte op en weerkaatsen vervolgens deze weer terug de kamer of werkplaats in. Met objecten bedoelen we muren, vloer en meubel.

Doordat ook de muren verwarmd worden, onttrekt het vocht waardoor de isolatie ook beter werkt. Bovendien verdwijnen eventuele schimmels in de muren. Ideaal voor vochtige ruimtes weer gezond en op een juiste luchtvochtigheid te krijgen.

mobiele verwarming studio bijzet kachel

Gezonde infraroodstraling

met een bijzet kachel geniet je van gezonde warmte

Met de zuinige bijzet kachel van Mobiele infraroodverwarming geniet je niet alleen schone en heerlijke warmte, maar ook van gezonde warmte. De infrarood stralen hebben namelijk een positief en therapeutische werking op ons gestel en gezondheid. Infrarood verwarming biedt ook andere voordelen voor mensen met allergieën en astmapatiënten.

Doordat er geen luchtcirculatie is, zweven er ook geen kleine stofdeeltjes en bacteriën in de lucht. Je creëert daardoor een gezond binnenklimaat. Je zult het ook merken aan het stof wat op de meubels ligt, dit is vele malen minder.

Doordat infrarood straling een object verwarmt, welke de warmte lang vasthouden, kan je gerust een raam openzetten om te luchten. Zonder dat je hierbij veel warmte verlies hebt. Daardoor bespaar je gelijk op de stookkosten. Ook voor industriële ruimtes waar vaak deuren geopend zijn, heb je weinig warmteverlies.

De luchtvochtigheid blijft in balans, waardoor je ook geen droge ogen meer hebt. Dragers van contactlenzen profiteren hier extra van. Bovendien stimuleert infrarood warmte de bloedsomloop.

Voordelen bijzetverwarming

Energiezuinig en duurzaam verwarmen met infrarood

– Elektrische verwarmen zonder CO2 uitstoot.
– Lage aanschafkosten
– Geen onderhoudskosten.
– Geruisloos en reukloos.
– Gezond binnenklimaat en verbeterde luchtkwaliteit.
– Geen rondzwevende stofdeeltjes in de lucht.
– Efficiënt en duurzaam energie verbruik.
– Lange levensduur.
– Snelle opwarmtijd.
– Verkrijgbaar in prachtige designs.

infrarood verwarming losse verwarming bijzetverwarming thermostaat

Vraag en antwoord

Mobiele Iinfraroodverwarming
Losse verwarming Woonkamer energiezuinige kachel

Koude ruimte verwarmen

Bijzet kachel voor kille ruimtes

Met een infrarood bijverwarming is het mogelijk om alleen een bepaalde zone in het huis te verwarmen. Je hoeft daardoor niet de hele ruimte te verhitten met een duur verwarmingssysteem, zoals een CV ketel. Dit is ideaal voor bijvoorbeeld de werkkamer, hobbyruimte of koudere zone in de woonkamer.

Doordat je alleen de ruimte verwarmd waar de warmte ook echt nodig is, ga je zuinig om met de energie. Een bijzet kachel is ook ideaal voor het najaar en voorjaar. Wanneer het nog niet nodig is om de hoofdverwarming aan te zetten.

Mobiele infraroodverwarming

Bijna alles is mogelijk, vraag nu een offerte aan